Werkvergunning aanvragen
voor op Curaçao

Werkvergunning handleiding

Naast de leuke voorbereidingen voor het vertrek naar Curaçao, moet er natuurlijk ook een en ander geregeld worden omtrent je werkvergunning. 

Voor Nederlanders is het toegestaan om 6 maanden op het eiland verblijven als toerist, dus zonder vergunning. Ben je van plan om langer dan zes maanden op Curaçao te verblijven of wil je gaan werken? Dan zul je wel een werk/woonvergunning moeten aanvragen. Officieel heet dit een Verklaring van Rechtswege. Met een Verklaring van Rechtswege Verklaring je mag werken en wonen op Curaçao. 

Als Nederlander heb je het voordeel t.o.v. andere buitenlanders dat je wel al op het eiland mag zijn als je de aanvraag voor de Verklaring van Rechtswege indient en dat je tijdens de looptijd van de aanvraag ook al mag beginnen met werken op Curaçao! Een werkvergunning is dus een formaliteit die je verplicht dient te doen, maar je mag wel al lekker onder de zon werken in afwachting van de uitslag op jouw aanvraag. 

Onwijs handig!

Zonder een Verklaring van Rechtswege cq. werkvergunning (indien je werkt en/of langer dan 6 maanden verblijft) ben je illegaal op het eiland en riskeer je uitzetting en mag je voorlopig het eiland niet meer op. Het aanvragen van een werkvergunning kan redelijk snel gaan. Het kan binnen 10 werkdagen, maar zorg er dan wel voor dat je de aanvraag correct en compleet instuurt. Theoretisch mag de Curaçaose overheid er 4 maanden over doen.

De kosten voor de handleiding bedragen € 24,50 en hiermee kun jij aan de slag om je werkvergunning aan te vragen. Zodra je hebt afgerekend, ontvang je direct van ons een e-mail met daarin een download link voor het stappenplan. 

 

Regel ook jouw huisvestiging

bij onze villa's op Curaçao!

Wat moet ik regelen voor de verklaring van rechtswege?

Voordat de verklaring van rechtswege aangevraagd kan worden heb je verschillende documenten nodig, deze documenten dien je al in Nederland te regelen. Let wel op dat sommige documenten niet ouder mogen zijn dan drie maanden. Je kunt dus niet een paar maanden wachten tussen het opvragen van documenten en het indienen van de aanvraag. Daarnaast is het van belang om tijdig te beginnen met het aanvragen van de benodigde documenten, het kan namelijk een aantal weken duren voordat je werkelijk de documenten ontvangt. 

Om een werkvergunning voor Curaçao aan te vragen, heb je een aantal documenten nodig, o.a.:
• Verklaring omtrent gedrag 
• Uittreksel geboorteakte 
• Geldig paspoort 
• Werkgeversverklaring

Wanneer alle benodigde documenten in bezit zijn, kun je beginnen met het online indienen van je werkvergunning. Voorheen was het mogelijk om deze aanvraag op locatie te doen, maar tegenwoordig kan dit slechts online. 

Begeleiding nodig bij de aanvraag voor mijn werkvergunning?

Op internet kun je vele bedrijven vinden die je kunnen helpen met het aanvragen van jouw werkvergunning voor op Curaçao. Mede doordat er veel informatie op internet te vinden is wordt het aanvragen van een werkvergunning er niet makkelijker op. Het aanvraagproces is complex, maar deze complexiteit ontstaat door de hoeveelheid onjuiste informatie. Het inschakelen van een derde partij om je werkvergunning aan te vragen is uiteraard erg handig maar vaak onnodig duur. 

De overheid per april 2014 besloten legeskosten in rekening te brengen om de aanvraag uit te voeren. Als je vervolgens ook nog bedrijven extra veel geld moet betalen, wordt het een duur grapje voor je. Volgens ons is dit helemaal niet nodig! Een werkvergunning aanvragen op Curaçao moet betaalbaar blijven zodat je geld overhoudt voor op het eiland. 

Bestel direct ons handige stappenplan en ga direct aan de slag met het aanvragen van jouw werkvergunning!

Naar boven
Chat openen