+ 5999 529 - 89 40

Bel of WhatsApp

info@kamerverhuuropcuracao.com

Vragen? Neem contact met ons op

@kamerverhuuropcuracao

Bekijk onze Facebookpagina

Regelen voor je stage
op Curaçao

Wat moet je regelen voor je stage op Curaçao?

Voor vertrek

Begin altijd op tijd met het regelen van je stage en de dingen die erbij komen kijken. Je zult behoorlijk wat moeten ondernemen om je tijdelijke studie of stage op Curaçao te realiseren. Onze checklist helpt je op weg om de belangrijkste dingen alvast te regelen. Het kan zijn dat jij net iets extra moet regelen of juist een stuk minder. Geen enkele stage op Curaçao is immers hetzelfde. Neem de tijd om de informatie die er is, goed door te nemen. Zo voorkom je dat je straks extra werk hebt, doordat je in het begin essentiële zaken over het hoofd hebt gezien.

Start bij je faculteit aangezien zij misschien al ervaring hebben met stagelopen op Curaçao of vraag oudere studenten die dit al hebben gedaan. Zij kunnen je meer specifieke en gerichte informatie geven over wat er voor jou concreet mogelijk is. Daarnaast kan het nooit kwaad om even uit te zoeken of je in aanmerking komt voor beursprogramma’s. Je stage coördinator weet hier waarschijnlijk alles van af. 

Je eigen kamer verhuren?

Wanneer je nu op jezelf woont is het misschien handig om je studentenkamer te verhuren wanneer je op Curaçao stageloopt. Hierdoor dek je de kosten van je eigen huur in Nederland. 

OV-vergoeding buitenlandverblijf

Een OV-vergoeding is doorgaans mogelijk wanneer je gebruik maakt van een studentenreisproduct en je een deel van je Nederlandse studie in het buitenland doorbrengt. Log hiervoor in op Mijn Duo en dit kun je hier eventueel regelen. 

Tip! Vergeet niet om voor je vertrek je studentenreisproduct stop te zetten. 

Nadat je natuurlijk bij ons een studentenkamer hebt gereserveerd, is het tijd om daadwerkelijk te vertrekken! Je buitenlandervaring kan beginnen. Eindelijk ben je in de gelegenheid om op je bestemming er het beste voor jezelf uit te halen en met volle teugen te genieten. Hoe het ook loopt, elke ervaring is er één. 

Natuurlijk gaan we ervan uit dat alles probleemloos verloopt. Maar een goede voorbereiding is wel belangrijk. Neem altijd een overzicht van belangrijke gegevens en kopieën van officiële documenten mee. Denk eraan een overzicht mee te nemen met belangrijke (contact)gegevens, als ook bijvoorbeeld kopieën van je paspoort/reisverzekering. Doe dat zowel digitaal als op papier. Zo kun je altijd de juiste documenten tevoorschijn toveren. 

Wil je exact weten wat je moet regelen, bekijk dan onze checklist! Wij willen ervoor zorgen dat jouw stageperiode op Curaçao geslaagd wordt en wanneer je bij ons een goedkope studentenkamer huurt dan gaat dit gegarandeerd lukken. Wij hebben veel kennis in huis hoe en wat je moet regelen. Je komt op deze manier niet voor vervelende verrassingen staan en mocht er onverhoopt toch wat gebeuren? Geen paniek, wij kunnen je helpen met van alles. Onze villa’s, Punda aan Zee en Villa Azul liggen in hartje Willemstad en is alles binnen handbereik. Wist je dat we zelfs een BBQ in de tuin hebben en we vele tripjes met z’n allen doen? 

Stagelopen op Curaçao bij ons is de once in a lifetime experience!

Bekijk onze stage vacatures:

Reserveer jouw kamer

Bij onze villa's op Curaçao!

Naar boven
Chat openen