+ 5999 529 - 89 40

Bel of WhatsApp

info@kamerverhuuropcuracao.com

Vragen? Neem contact met ons op

@kamerverhuuropcuracao

Bekijk onze Facebookpagina

Stagevergunning aanvragen
voor op Curaçao

Stagevergunning handleiding

Wanneer je op Curaçao gaat stagelopen dan moet er een en ander geregeld worden. Een belangrijk onderdeel hiervan is het aanvragen van een stagevergunning

Dit is een verplicht onderdeel en gelukkig is de stagevergunning voor Curaçao vrij eenvoudig aan te vragen, echter kost het gewoon wat voorbereiding en tijd. Zonder een stagevergunning mag je vanuit de Curaçaose overheid geen stagelopen op het eiland. De officiële naam van deze vergunning is de ‘Verklaring van Rechtswege’.

De overheid heeft per april 2014 besloten leges in rekening te brengen voor de aanvraag voor jouw stagevergunning. Om je stagevergunning aanvraag in goede banen te leiden kun je een derde partij inschakelen. Echter, de kosten hiervoor zijn vaak erg hoog en tezamen met de leges, ben je extra veel geld kwijt. Volgens ons is dit helemaal niet nodig! Een stagevergunning aanvragen op Curaçao moet betaalbaar blijven zodat je geld overhoud voor op het eiland.

 

Onwijs handig!

In deze handleiding staan ook de links en gegevens die je nodig hebt bij het aanvragen van je stagevergunning voor op Curaçao. Houd er rekening mee dat vanaf het moment van documenten aanvragen tot het indienen van de stagevergunning aanvraag, je gemiddeld 3 a 4 weken kwijt bent. De overheid heeft wettelijk gezien maximaal 4 maanden tijd om je aanvraag te beoordelen. Echter, vanaf moment van aanvraag mag je al starten bij je stage.

Via de handleiding word je stap voor stap begeleid met het aanvragen en indienen van de benodigde documenten. Per stap krijg je duidelijke instructies, adressen van de verantwoordelijke instanties en kun je de benodigde formulieren en documenten downloaden. Kom je er niet uit? Neem dan gerust contact met ons op en wij kunnen je dan verder helpen! 

De kosten voor de handleiding bedragen € 24,50 en hiermee kun jij aan de slag om je stagevergunning aan te vragen voor je stage op Curaçao! Zodra je hebt afgerekend, wordt je direct doorgestuurd naar de download pagina. 

Begin jouw avontuur

bij onze villa's op Curaçao!

Wat heb ik nodig voor mijn stagevergunning?

Om voor de stagevergunning in aanmerking te komen moet je een aantal documenten (o.a. je geboorteakte, een verklaring omtrent je gedrag, retourticket, etc.) in Nederland verzamelen, welke je samen met je stageovereenkomst in dient te leveren bij de immigratiedienst van Curaçao. Dit inleveren gaat online dus je hoeft niet even op en neer te vliegen naar het mooie Curaçao, helaas. 

Door de complexiteit van de aanvraag, mede doordat er veel onjuiste informatie is te vinden op het internet en het onduidelijk formuleren van de eisen, zijn er veel bedrijven opgericht die je begeleiden met de stagevergunning aanvraag op Curaçao. Dit is uiteraard erg handig maar vaak onnodig duur en het gehele proces is niet zo ingewikkeld als omschreven wordt. 

Hoelang mag je op Curaçao verblijven?

Als Nederlander mag je per jaar zes maanden op Curaçao verblijven. De overheid gaat ervan uit dat je dan als toerist verblijft op het eiland. Wil je gedurende deze periode werken of stagelopen dan heb je dus een stagevergunning nodig. De immigratiedienst en overheid bepaalt met deze vergunning of jij zelf in je levensonderhoud kunt voorzien gedurende je stage en verblijf op Curaçao. Met een stagevergunning aanvraag toon je dus aan dat je jezelf kunt onderhouden.

Het grote voordeel bij de aanvraag van een stagevergunning op Curaçao is dat voor personen met een Nederlandse nationaliteit je reeds op Curaçao aanwezig mag zijn gedurende de aanvraag. Het is toegestaan, na inlevering van je documenten bij de immigratiedienst met het ‘bewijs van de aanvraag’ direct te starten met je werk of stage. Je hoeft de screening dus niet af te wachten. Voor personen met een andere nationaliteit dan de Nederlandse werkt dit anders. Zij mogen nog niet stagelopen of werken op Curaçao zonder dat er uitslag is op de aanvraag.

Check ook onze Facebook pagina:

handige info Curaçao

Stagevergunning

Bekijk onze handleidingen

Stagelopen Curaçao

Bekijk al onze handige info

Stranden Curacao
Stage vacatures

Vind jouw stage op Curaçao

Papiaments leren
Papiaments leren

Bon dia, Bon tardi, Bon nochi!

Naar boven
Chat openen