Stagevergunning aanvragen
voor op Curaçao

Scroll Down
Stage vergunning voor Curaçao

Stagevergunning handleiding

Stage vergunning handleiding

Wanneer je op Curaçao gaat stagelopen dan moet er een en ander geregeld worden. Een belangrijk onderdeel hiervan is het aanvragen van een stagevergunning.

Dit is een verplicht onderdeel en gelukkig is de stagevergunning voor Curaçao vrij eenvoudig aan te vragen, echter kost het gewoon wat voorbereiding en tijd. Zonder een stagevergunning mag je vanuit de Curaçaose overheid geen stagelopen op het eiland. De officiële naam van deze vergunning is de 'Verklaring van Rechtswege'.

De overheid heeft per april 2014 besloten leges in rekening te brengen voor de aanvraag voor jouw stagevergunning. Om je stagevergunning aanvraag in goede banen te leiden kun je een derde partij inschakelen. Echter, de kosten hiervoor zijn vaak erg hoog en tezamen met de leges, ben je extra veel geld kwijt. Volgens ons is dit helemaal niet nodig! Een stagevergunning aanvragen op Curaçao moet betaalbaar blijven zodat je geld overhoud voor op het eiland.

Om deze reden hebben wij voor jou een uitgebreide handleiding gemaakt zodat je exact weet wanneer je wat moet doen. In deze handleiding staan ook de links en gegevens die je nodig hebt bij
Stagevergunning handleiding

Stagevergunning handleiding

€ 12,50

Stacks Image 322
het aanvragen van je stagevergunning voor op Curaçao. Houd er rekening mee dat vanaf het moment van documenten aanvragen tot het indienen van de stagevergunning aanvraag, je gemiddeld 3 a 4 weken kwijt bent. De overheid heeft wettelijk gezien maximaal 4 maanden tijd om je aanvraag te beoordelen. Echter, vanaf moment van aanvraag mag je al starten bij je stage.

Via de handleiding begeleiden wij je stap voor stap met het aanvragen en indienen van de benodigde documenten. Per stap krijg je duidelijke instructies, adressen van de verantwoordelijke instanties en kun je de benodigde formulieren en documenten downloaden. Kom je er niet uit? Neem dan gerust contact met ons op en wij kunnen je dan verder helpen!

De kosten voor de handleiding bedragen € 12,50 en hiermee kun jij aan de slag om je stagevergunning aan te vragen voor je stage op Curaçao! Zodra je hebt afgerekend, ontvang je direct van ons een e-mail met daarin een download link voor het stappenplan.

Wanneer je tijdens jouw stage op Curaçao verblijft in een van onze villa’s Punda aan Zee of Villa Azul, krijg je deze kosten natuurlijk weer terug.
Kamerverhuur op Curaçao
Begin jouw avontuur!
Bij onze villa's op Curaçao!

Wat heb ik nodig voor mijn stagevergunning?

Om voor de stagevergunning in aanmerking te komen moet je een aantal documenten (o.a. je geboorteakte, een verklaring omtrent je gedrag, retourticket, etc.) in Nederland verzamelen, welke je samen met je stageovereenkomst in dient te leveren bij de immigratiedienst van Curaçao. Dit inleveren gaat online dus je hoeft niet even op en neer te vliegen naar het mooie Curaçao, helaas.

Door de complexiteit van de aanvraag, mede doordat er veel onjuiste informatie is te vinden op het internet en het onduidelijk formuleren van de eisen, zijn er veel bedrijven opgericht die je begeleiden met de stagevergunning aanvraag op Curaçao. Dit is uiteraard erg handig maar vaak onnodig duur en het gehele proces is niet zo ingewikkeld als omschreven wordt.

Hoelang mag je op Curaçao verblijven?

Als Nederlander mag je per jaar zes maanden op Curaçao verblijven. De overheid gaat ervan uit dat je dan als toerist verblijft op het eiland. Wil je gedurende deze periode werken of stagelopen dan heb je dus een stagevergunning nodig. De immigratiedienst en overheid bepaalt met deze vergunning of jij zelf in je levensonderhoud kunt voorzien gedurende je stage en verblijf op Curaçao. Met een stagevergunning aanvraag toon je dus aan dat je jezelf kunt onderhouden.
Het grote voordeel bij de aanvraag van een stagevergunning op Curaçao is dat voor personen met een Nederlandse nationaliteit je reeds op Curaçao aanwezig mag zijn gedurende de aanvraag. Het is toegestaan, na inlevering van je documenten bij de immigratiedienst met het 'bewijs van de aanvraag' direct te starten met je werk of stage. Je hoeft de screening dus niet af te wachten. Voor personen met een andere nationaliteit dan de Nederlandse werkt dit anders. Zij mogen nog niet stagelopen of werken op Curaçao zonder dat er uitslag is op de aanvraag.
Papiaments
leren
Papiaments leren
Info over stage op Curaçao
Dingen regelen voor je stage op Curacao
Leuke informatie over Curaçao
Ontdek Curaco