+ 5999 529 - 89 40

Bel of WhatsApp

info@kamerverhuuropcuracao.com

Vragen? Neem contact met ons op

@kamerverhuuropcuracao

Bekijk onze Facebookpagina

Safety first​

Safety first

Stagelopen op Curaçao klinkt natuurlijk geweldig en dat is het ook! Als je oplet en je gezond verstand gebruikt is er geen reden om niet te genieten van een heerlijk leven op Curaçao! ‘Chillen op de Antillen’ met parelwitte stranden en een helderblauwe zee: het zijn clichés maar je maakt het zeker mee. 

Onderstaande tips/details zorgen ervoor dat jouw stage op Curaçao een groot succes wordt.

1. Beheerders zijn aanwezig

De beheerders van Punda aan Zee wonen inpandig (met eigen opgang), zodat je je niet onveilig hoeft te voelen. Daarnaast wonen de beheerders van Villa Azul op steenworp afstand en zijn altijd bereikbaar voor je als je vragen hebt of ergens hulp bij nodig hebt.

2. Camera beveiliging rondom de villa’s

Beide villa’s worden beveiligd door camera’s en zijn ’s avonds verlicht. Daarnaast is het terrein volledig ommuurd en afgesloten, zodat je heerlijk kunt relaxen met je huisgenoten en kunt genieten van de BBQ op het terrein met een verfrissend drankje!

3. De minder goede wijken van het eiland

Er zijn een aantal wijken welke wij je afraden om gezellig door heen te lopen, want dat is onnodig vragen om problemen. Je kan dit vergelijken met de mindere wijken zoals in Amsterdam, Den Haag etc. 

Laat dit je niet afschrikken, maar onze ervaring is dat de rest van het eiland een stuk gezelliger is. Daar bevinden zich ook de toeristen en al je collega stagelopers.

4. Ga ’s avonds niet over straat wandelen

Samen uit,… gezellig samen thuis!

Het wordt er snel donker, als de zon onder gaat tegen zessen is het al heel snel pikdonker dus hou daar een beetje rekening mee.

Ga bijvoorbeeld niet ’s avonds alleen lopend over straat dwars door allerlei steegjes en let in de toeristische gebieden een beetje extra op je portemonnee.

5. Let op je auto

Er zijn diverse bewaakte parkeerplaatsen waar je auto in alle veiligheid rustig kunt achterlaten. Maar laat nooit tassen in de auto liggen of andere spullen in het zicht, want een raampje is zo ingetikt.

6. Stap niet zomaar bij iemand in de auto

Logisch, maar we noemen het toch. Stap niet zomaar bij vreemde in de auto, taxibusjes maar ook mensen die je een lift aanbieden, doe het niet. Iemand kan verkeerde intenties hebben en dan zit je met de gebakken peren. 

7. Alcohol als je nog moet rijden

De algemene controle op het eiland is aanzienlijk minder dan in Nederland en er zijn dus ook bestuurders die hier beschonken achter het stuur zitten. Iedereen meent dat hij of zij nog perfect kan rijden, maar hier op Curaçao is ineens stoppen op de weg en geen voorrang verlenen heel normaal. 

Het inspelen op deze acute acties wordt wel lastiger met een borreltje te veel op, dus let hier op en neem je eigen verantwoordelijkheid. 

8. Just be normal

De laatste en misschien wel meest waardevolle tip: “Just be normal”. Geniet van je stage onder de zon en maak vooral plezier!

Reserveer jouw kamer

Bij onze villa's op Curaçao!

Naar boven
Chat openen