Veelgestelde vragen

FAQ

Veelgestelde vragen

FAQ

Waar kan ik het beste kijken voor vliegtickets?

TunaFish heeft diverse speciale (goedkope) studenten tarieven. Je kunt hier ook flexibele tickets boeken, zodat je eventueel langer kunt blijven of vanaf een andere locatie wilt vliegen. Daarnaast zijn de bekendste maatschappijen TUI en KLM.

Ik zoek nog een stageplek waar kan ik dan terecht?

Je kunt op diverse manieren aan een stage plaats komen op Curaçao. Je kunt via je school kijken of er stage opdrachten zijn aangeleverd of je zoekt op internet. Je kunt via Google diverse bureaus vinden die bemiddelen in stageplaatsen!

Kom ik met een enkel ticket het eiland op of moet ik een retourticket halen?

In principe zou je met een enkel ticket maximaal zes maanden op het eiland mogen verblijven. Echter, de praktijk wijst uit dat de douane mensen terugstuurt wanneer ze een enkel ticket hebben geboekt. Men wil er zeker van zijn dat je na zes maanden weer teruggaat en met een enkel ticket is dit lastig aan te tonen.

Wij adviseren dan ook altijd om een retourticket te kopen met eventueel een flexibele datum. Wanneer je Verklaring van Rechtswege is aangevraagd maar nog niet is toegekend, adviseren wij ook een retourticket te kopen. Je bent immers nog niet in het bezit van de verklaring.

Is Curaçao veilig?

Vaak hoor je verhalen dat Curaçao niet veilig zou zijn en dat er veel criminaliteit heerst. Curaçao is vergelijkbaar met een grote stad in Nederland en dus ook de veiligheid. Er zijn wel een aantal punten waar je op kan letten om jouw verblijf zo leuk mogelijk te maken. Hier vind je extra tips over veiligheid op Curaçao.

Moet ik een vergunning aanvragen?

Ja, als je gaat werken of stage gaat lopen op Curaçao is het belangrijk om tijdig een vergunning aan te vragen. Je hoeft geen vergunning aan te vragen als je op vakantie naar Curaçao gaat zonder werk of stage.

Wat heb ik allemaal nodig voor het aanvragen van een vergunning?

Om als buitenlandse student op Curaçao stage te kunnen lopen heb je een stage vergunning nodig, je mag namelijk niet op de werkvloer komen zonder vergunning.

Je moet een zogenaamde verklaring van rechtswege (vrw) aanvragen en in de meeste gevallen doet je stagebedrijf dit. Mocht dit niet zo zijn dan kun je eenvoudig via http://www.kgmc.nl/nl/toelatingseisen-voor-stagiaires de informatie achterhalen.

Is het mogelijk om opgehaald te worden vanaf Hato airport Curaçao?

Natuurlijk is dit mogelijk! Na een lange vlucht is wel het zo gemakkelijk dat we je komen ophalen. Onze ophaalservice kun je eenvoudig van tevoren reserveren.

Wat zijn de maandelijkse kosten op Curacao?

Stagelopen op Curaçao brengt wel wat kosten met zich mee. Naast de huur en eventueel huur van een auto moet je ook denken aan boodschappen, uitjes en stapavondjes.

Je hebt je eigen uitgaven in de hand. Houd er wel rekening mee dat supermarkten op Curaçao over het algemeen duurder zijn dan in Nederland.

Is het belangrijk om een verzekering af te sluiten?

Het is altijd belangrijk om goed verzekerd op reis te gaan. Daarnaast verplichten de meeste stageplaatsen dat je goed verzekerd moet zijn alvorens je begint te werken. Een goede verzekering is verder niet alleen van belang in verband met eventuele ongevallen, verlies/ diefstal of schade die je mogelijk aan een andere toerekent, maar ook een vereiste voor het accorderen van je verblijfsvergunning door de daarvoor bevoegde instantie.

Kan ik een aanvullende beurs krijgen op mijn reis naar Curaçao?

Het is mogelijk om een beurs te krijgen als je in het buitenland stage gaat lopen. Dit is afhankelijk van welke opleiding je volgt. Informeer bij je school of er mogelijkheden zijn voor een beurs.

Hoe weet ik of er nog kamers beschikbaar zijn?

Zodra je het reserveringsformulier hebt verstuurd, gaan wij direct kijken of er nog een kamer vrij is. Zo niet, dan kijken we bij de andere villa en zullen we dit met je overleggen.

Zijn de studentenhuizen beveiligd?

Beide villa’s zijn beveiligd met camera’s en goede sloten. Daarnaast zijn er in beide villa’s beheerders aanwezig.

Stel ik kom op de helft van de maand aan op Curaçao wat betaal ik dan aan huur?

Als je niet op de eerste van de maand aankomt, dan rekenen wij de maandhuur om naar daghuur en zo betaal je nooit te veel huur!

Is er WIFI aanwezig?

Overal in het huis is WIFI verbinding en kun je op je gemak lekker internetten.

Wat moet ik doen als er iets kapot gaat in de villa?

Soms kan het gebeuren dat er iets kapot gaat of dat je bijvoorbeeld je sleutels bent verloren. Geef dit bij ons aan en wij zorgen ervoor dat het vernieuwd wordt. De kosten hiervan worden dan verrekend met de borg die je hebt betaald.

Is het ook mogelijk dat mijn familie en vrienden langskomen?

Het is natuurlijk erg gezellig wanneer je familie en vrienden langs willen komen om je te bezoeken en nog leuker is dat ze bij jou kunnen logeren. Villa Azul beschikt over een logeerkamer waar zij eventueel kunnen verblijven. Daarnaast is het bij Punda aan Zee mogelijk om extra bedden in de kamer te plaatsen. Jouw logees kunnen bij jou verblijven voor slechts € 25,- per nacht!

Welke taal wordt er meestal gesproken?

Op Curaçao wordt er Papiaments en Nederlands gesproken. Uiteraard heb je ook nog talen zoals Spaans dat wordt gesproken maar dit is niet het meest voorkomende. Papiaments is een leuk taal om te leren en de mensen waarderen het erg als je dit (een beetje) spreekt.

Is het verstandig om een auto te huren?

Curaçao mag dan een eiland zijn maar om van het ene puntje naar het andere puntje te komen ben je zeker wel 45 minuten met de auto bezig. Daarnaast liggen de mooie plekjes soms verder uit elkaar. Tevens is het openbaar vervoer niet optimaal en met een eigen auto heb je volledig de vrijheid.

Het is dus zeker aan te raden om een auto te huren, bekijk hier onze goedkope auto's.

Hoe is het openbaar vervoer geregeld?

Het openbaar vervoer op Curaçao is niet vergelijkbaar met Nederland. Daar het in Nederland allemaal goed geregeld is, is het hier wel een beetje anders. Je kunt gebruikmaken van twee soorten bussen en ze rijden over het algemeen op een vaste route, maar hanteren wel eigen bustijden.

Kan ik op Curaçao fietsen?

Het is mogelijk om op Curaçao te fietsen. Onze beide villa’s zitten midden in hartje Willemstad waardoor een fiets makkelijk kan zijn. Houd er wel rekening mee dat niet overal fietspaden zijn.

Wat is het wettelijk betaalmiddel op Curaçao?

Het wettelijk betaalmiddel op Curaçao is de Nederlands-Antilliaanse gulden en de Amerikaanse dollar. De koers van de Nederlands-Antilliaanse gulden met de Euro wisselt per dag. De koers van de Amerikaanse dollar met de Nederlands-Antilliaanse gulden is een vaste koers. Voor meer informatie over de koers kun je kijken op www.valuta.nl. Houd er wel rekening mee dat je eigenlijk nergens met de Euro kunt betalen.

Is het mogelijk om op Curaçao te pinnen?

Op Curaçao kun je gewoon pinnen met je pinpas. Zorg er wel voor dat je ‘wereld’ optie aan staat. Je kunt in vrijwel iedere winkel pinnen en daarnaast heb je diverse pinautomaten op het eiland.

Waar kan ik terecht voor specifieke vragen?

Voor specifieke vragen kun je altijd mailen naar info@kamerverhuuropcuracao.com.

Handleiding stagevergunning

Info over stage op Curaçao

Dingen regelen voor je stage op Curacao

Leuke informatie over Curaçao

Ontdek Curaco