+ 5999 529 - 89 40

Bel of WhatsApp

info@kamerverhuuropcuracao.com

Vragen? Neem contact met ons op

@kamerverhuuropcuracao

Bekijk onze Facebookpagina

Veelgestelde vragen Curaçao

Voor rechtstreekse vluchten vanuit Nederland zijn KLM en TUI de enige maatschappijen waar je een ticket kunt boeken. Natuurlijk kun je ook hier komen met tussenstops door bijvoorbeeld via Miami te vliegen. Skyscanner geeft vaak de handigste en goedkoopste routes en tickets weer.

Natuurlijk is het erg belangrijk om een stageplaats te regelen en dit kan eenvoudig voor je geregeld worden via CuraStage. Dit is een bemiddelingsbureau die voor jou op zoek gaat naar een passende en leuke stageplaats! Je kunt op CuraStage alvast een aantal vacatures bekijken!

In principe zou je met een enkel ticket maximaal zes maanden op het eiland mogen verblijven als toerist. Echter, de praktijk wijst uit dat de douane mensen terugstuurt wanneer ze een enkel ticket hebben geboekt. Men wil er zeker van zijn dat je na zes maanden weer terug gaat en met een enkel ticket is dit lastig aan te tonen.

Wij adviseren dan ook altijd om een retourticket te kopen met eventueel een flexibele datum. Wanneer je Verklaring van Rechtswege is aangevraagd maar nog niet is toegekend, adviseren wij ook een retourticket te kopen. Je bent immers nog niet in het bezit van de verklaring.

Vaak hoor je verhalen dat Curaçao niet veilig zou zijn en dat er veel criminaliteit heerst. Curaçao is vergelijkbaar met een grote stad in Nederland en dus ook de veiligheid. Er zijn wel een aantal punten waar je op kan letten om jouw verblijf zo leuk mogelijk te maken. Hier vind je extra tips over veiligheid op Curaçao.

Ja, als je gaat werken of stage gaat lopen op Curaçao is het belangrijk om tijdig een vergunning aan te vragen. Je kunt via Vergunning voor Curaçao een handige handleiding downloaden of je kunt het uitbesteden zodat het voor jou wordt aangevraagd. Je hoeft geen vergunning aan te vragen als je op vakantie naar Curaçao gaat zonder werk of stage.

Om als buitenlandse student op Curaçao stage te kunnen lopen heb je een stage vergunning nodig, je mag namelijk niet op de werkvloer komen zonder vergunning. 

Je moet een zogenaamde verklaring van rechtswege (vrw) aanvragen en in de meeste gevallen doet je stagebedrijf dit. Mocht dit niet zo zijn dan kun je een verklaring van rechtswege aanvragen met behulp van Vergunning voor Curaçao.

Natuurlijk is dit mogelijk! Na een lange vlucht is wel het zo gemakkelijk dat we je komen ophalen. Onze ophaalservice kun je eenvoudig van tevoren reserveren.

Stagelopen op Curaçao brengt wel wat kosten met zich mee. Naast de huur en eventueel huur van een auto moet je ook denken aan boodschappen, uitjes en stapavondjes. 

Je hebt je eigen uitgaven in de hand. Houd er wel rekening mee dat supermarkten op Curaçao over het algemeen duurder zijn dan in Nederland. 

Het is altijd belangrijk om goed verzekerd op reis te gaan. Daarnaast verplichten de meeste stageplaatsen dat je goed verzekerd moet zijn alvorens je begint te werken. Een goede verzekering is verder niet alleen van belang in verband met eventuele ongevallen, verlies/ diefstal of schade die je mogelijk aan een andere toerekent, maar ook een vereiste voor het accorderen van je verblijfsvergunning door de daarvoor bevoegde instantie. 

Het is mogelijk om een beurs te krijgen als je in het buitenland stage gaat lopen. Dit is afhankelijk van welke opleiding je volgt. Informeer bij je school of er mogelijkheden zijn voor een beurs.

Zodra je het reserveringsformulier hebt verstuurd, gaan wij direct kijken of er nog een kamer vrij is. Zo niet, dan kijken we bij de andere villa en zullen we dit met je overleggen.

Beide villa’s zijn beveiligd met camera’s en goede sloten. Daarnaast zijn de beheerders binnen no time aanwezig wanneer het nodig is.

Als je niet op de eerste van de maand aankomt, dan rekenen wij de maandhuur om naar daghuur en zo betaal je nooit te veel huur! 

Overal in het huis is WIFI verbinding en kun je op je gemak lekker internetten. 

Soms kan het gebeuren dat er iets kapot gaat of dat je bijvoorbeeld je sleutels bent verloren. Geef dit bij ons aan en wij zorgen ervoor dat het vernieuwd wordt. De kosten hiervan worden dan verrekend met de borg die je hebt betaald.

Het is natuurlijk erg gezellig wanneer je familie en vrienden langs willen komen om je te bezoeken en nog leuker is dat ze bij jou kunnen logeren. Bij Villa Azul en Punda aan Zee is het mogelijk om extra bedden in de kamer te plaatsen. Jouw logees kunnen bij jou verblijven voor slechts 25 ANG per nacht! 

Op Curaçao wordt er Papiaments en Nederlands gesproken. Uiteraard heb je ook nog talen zoals Spaans dat wordt gesproken maar dit is niet het meest voorkomende. Papiaments is een leuk taal om te leren en de mensen waarderen het erg als je dit (een beetje) spreekt.

Het openbaar vervoer op Curaçao is niet vergelijkbaar met Nederland. Daar het in Nederland allemaal goed geregeld is, is het hier wel een beetje anders. Je kunt gebruikmaken van twee soorten bussen en ze rijden over het algemeen op een vaste route, maar hanteren wel eigen bustijden.

Het is mogelijk om op Curaçao te fietsen. Onze beide villa’s zitten midden in hartje Willemstad waardoor een fiets makkelijk kan zijn. Houd er wel rekening mee dat niet overal fietspaden zijn.

Het wettelijk betaalmiddel op Curaçao is de Nederlands-Antilliaanse gulden en de Amerikaanse dollar. De koers van de Nederlands-Antilliaanse gulden met de Euro wisselt per dag. De koers van de Amerikaanse dollar met de Nederlands-Antilliaanse gulden is een vaste koers. Voor meer informatie over de koers kun je kijken op www.valuta.nl. Houd er wel rekening mee dat je eigenlijk nergens met de Euro kunt betalen.

Op Curaçao kun je gewoon pinnen met je pinpas. Zorg er wel voor dat je ‘wereld’ optie aan staat. Je kunt in vrijwel iedere winkel pinnen en daarnaast heb je diverse pinautomaten op het eiland.

Voor specifieke vragen kun je altijd mailen naar info@kamerverhuuropcuracao.com.

Reserveer jouw kamer

Bij onze villa's op Curaçao!

Naar boven
Chat openen