+ 5999 529 - 89 40

Bel of WhatsApp

info@kamerverhuuropcuracao.com

Vragen? Neem contact met ons op

@kamerverhuuropcuracao

Bekijk onze Facebookpagina

Checklist stage op Curaçao

Voorbereidingen stagelopen op Curaçao!

Voorbereidingen, voorbereidingen en nog eens voorbereidingen… je moet natuurlijk wel het een en ander regelen voordat je daadwerkelijk in het vliegtuig stapt. 

Stagelopen in het buitenland is een geweldige en unieke ervaring die je echt moet hebben meegemaakt! Wij willen dat jouw stage vlekkeloos verloopt en om hier een handje bij te helpen, hebben wij een checklist gemaakt om je te helpen bij de voorbereidingen voor je stage op Curaçao.

Stap 1. Wat is het doel van je verblijf op Curaçao?

Je insteek om onderstaande dingen allemaal te regelen, hangt natuurlijk af van het doel waarom je naar Curacao wilt. Ga je bijvoorbeeld naar Curacao vanwege een tussenjaar, stage of hele studie? Het is natuurlijk allemaal mogelijk!

Stap 2. Bespreek je plannen met school

Wanneer je hebt besloten of je een studie of stage wilt gaan doen, is het verstandig om even contact op te nemen met je decaan of een andere persoon van school om je plannen met elkaar af te stemmen. Hij of zij kan je dan direct tips geven hoe je dit het beste kunt aanpakken en of het überhaupt wel binnen jouw studieprogramma past. 

Stap 3. Op zoek naar een leuke stage, school of leerplek!

Het zoeken naar een stageplaats kan op verschillende manieren en dit kan ook verschillende doorlooptijden hebben. Het zoeken naar een stageplaats via vacatures die via je school worden aangeboden zal waarschijnlijk sneller gaan dan het zelf zoeken naar een stageplaats. 

Stap 4. Is de stage goedgekeurd?

Om er zeker van te zijn dat de studiepunten die je straks in het buitenland behaalt, ook in Nederland worden erkend, moet je goede afspraken maken met je eigen school. Het zou zonde zijn wanneer je gaat stagelopen en je komt er achteraf achter dat de stage niet voldoet aan de studie eisen van jouw opleiding. 

Stap 5. Studiefinanciering regelen

Zodra je een stageplaats hebt gevonden die ook goedgekeurd is door je opleiding, kun je kijken naar hoe het zit met je studiefinanciering en wat hierbij komt kijken. Het is wel zo fijn wanneer je maandelijks nog studiefinanciering ontvangt tijdens je stage op Curaçao.

– Studiefinanciering voor een tijdelijke studie of stage in het buitenland moet je uiterlijk twee maanden voor vertrek regelen.
– Studiefinanciering voor een volledige studie in het buitenland moet je minimaal drie maanden voor vertrek aanvragen.

Stap 6. Verklaring van rechtswege

Om stage te lopen of te werken op Curaçao heb je een zogenoemde verklaring van rechtswege nodig. Zonder deze verklaring mag je niet werken op Curaçao. Dit is dus erg belangrijk om te regelen! De verklaring van rechtswege vraag je online aan en je kunt hier meer informatie vinden. http://www.kgmc.nl/nl/toelatingseisen-voor-stagiaires

Stap 7. Papiaments leren?

Zoals je misschien al hebt gelezen wordt er voornamelijk Nederlands en Papiaments gesproken op het eiland. 

De inwoners van Curaçao vinden het erg leuk als je ook een woordje Papiaments kunt spreken. Uiteraard leer je dit ook wanneer je hier op het eiland bent, maar het kan nooit kwaad om via YouTube of internet een paar zinnetjes alvast te leren. 

Stap 8. Studentenkamer huren op Curacao

Natuurlijk moet je ook ergens slapen tijdens je stage op Curaçao. Op onze site kun je gemakkelijk en goedkoop een studentenkamer huren in onze prachtige villa’s Punda aan Zee en Villa Azul. Bij ons betaal je nooit te veel en heb je gewoon lekker all-in prijzen zodat je niet aan het einde van de maand voor verrassingen komt te staan.

Daarnaast rekenen wij geen bemiddelingskosten zoals de meeste verhuurders wel doen. Wij begrijpen dat stagelopen al genoeg kosten met zich meebrengen. 

Op Curaçao is het wel handig om een auto te huren omdat de bezienswaardigheden en stranden niet altijd gemakkelijk zijn te bereiken met het openbaar vervoer. Bij ons huur je ook direct een goedkope auto voor tijdens je stage! 

Stap 9. Verzekeringen

Ben je goed verzekerd voordat je op reis gaat? Hier kun je meer informatie vinden over je zorgverzekering! Tevens vind je ook andere belangrijke dingen die je moet regelen voor je vertrek naar Curaçao. 

Stap 10. Ticket boeken!

Eindelijk, het meeste heb je allemaal geregeld en nu is het tijd voor je ticket. Niets is leuker dan je stage definitief te maken met een ticket. Het is handig om de ticketsites goed in de gaten te houden daar de prijzen per dag kunnen veranderen.

Vergeet niet een retourticket te boeken als je verklaring van rechtswege nog niet is goedgekeurd! We hebben diverse tips en nog meer informatie voor je verzameld die handig is voor je vertrek naar Curaçao!

Reserveer jouw kamer

Bij onze villa's op Curaçao!

Naar boven
Chat openen