+ 5999 529 - 89 40

Bel of WhatsApp

info@kamerverhuuropcuracao.com

Vragen? Neem contact met ons op

@kamerverhuuropcuracao

Bekijk onze Facebookpagina

Belangrijk voor je stage!

Belangrijk voor je stage op Curaçao!

Natuurlijk moet je veel dingen regelen voor je stage op Curaçao, maar het meeste is leuk om te regelen! Echter, er zijn ook dingen die superbelangrijk zijn om goed geregeld te hebben. Hieronder hebben wij een paar dingen opgesomd die je alvast op weg kunnen helpen.

Uitschrijven in Nederland

Wanneer je langer dan acht maanden verblijft op curaçao ben je verplicht je om uit te schrijven in het bevolkingsregister. Je kunt dit regelen bij je gemeente. De meeste gemeenten eisen dat je persoonlijk langskomt om dit document aan te vragen. Het is dus handig dat je even je gemeente waar je ingeschreven staat te bellen en dan vragen wat je moet meenemen etc.

Je moet je minimaal vijf dagen voordat je weggaat uitschrijven. Vervolgens geeft de gemeente je uitschrijving ook door aan de belastingdienst. Dit gebeurt altijd automatisch dus je hoeft hiervoor zelf niets meer te regelen. Wanneer je weer terug bent in Nederland is het wel van belang dat je je natuurlijk weer inschrijft bij de gemeente!

Je zorgverzekering

Je bent op Curaçao niet automatisch verzekerd voor zorgkosten. Vraag aan je zorgverzekeraar welke (aanvullende) verzekering je moet afsluiten. Neem contact op met je eigen zorgverzekeraar. Die kan je vertellen waar je rekening mee moet houden. Zo voorkom je onaangename verrassingen.

Studiefinanciering tijdens je stage

Vaak is het mogelijk om je studiefinanciering te behouden als je gaat stagelopen op Curaçao. Wil je jouw studiefinanciering behouden tijdens je stage op Curaçao, dan moet je als voltijdstudent ingeschreven blijven staan aan een Nederlandse opleiding. Je stage moet deel uitmaken van deze opleiding. Voor meer informatie hierover kun je op de website van de DUO kijken.

Verklaring van rechtswege

Om stage te lopen op Curaçao moet je een tijdelijke werkvergunning, een zogenoemde Verklaring van Rechtswege aanvragen bij het Kabinet van de gevolmachtigde Minister van Curaçao. Onze ervaring is dat jouw stageplaats dit voor je kan regelen of in ieder geval kan helpen met het aanvragen van deze verklaring van rechtswege. Meer informatie over de verklaring van rechtswege kun je hier vinden.
Kortom, bovenstaande puntjes zijn van groot belang en zorg er dus voor dat je dit tijdig uitzoekt en regelt. Daarnaast zijn er ook bemiddelingsbureaus die je hierbij kunnen helpen. Gelukkig is het regelen van huisvesting tijdens je stage op Curaçao peanuts bij ons!

Handige info Curaçao

Stagevergunning

Bekijk onze handleidingen

Stagelopen Curaçao

Bekijk al onze handige info

Stranden Curacao
Stage vacatures

Vind jouw stage op Curaçao

Papiaments leren
Papiaments leren

Bon dia, Bon tardi, Bon nochi!

Naar boven
Chat openen